21. yüzyılın şehir insanının hayatı çoğunlukla işi tarafından yönetiliyor. Durum böyle olunca, işinize karşı ne kadar tutkulu olsanız da, bazı zamanlarda motivasyonunuz kırılabiliyor ve kurumsal mekanikler bıkkınlık yaratabiliyor.

Kimi şanslı insanlar için işleri hayatlarında bir mutluluk kaynağı olabilir. Fakat şapkamızı önümüze koyacak olursak, çoğunluk aynı fikirde değil. Peki bu lüksü çok daha geniş bir kitleye yaymak ya da en azından girişiminiz için çalışan ekip arkadaşlarınıza tattırmak mümkün mü? Brezilyalı iş insanı Ricardo Semler’in bu soruya yanıtı kocaman ve detaylı bir evet.

Sıra dışı bir kurumsal demokrasi kurgusu geliştiren Semler, yönetim kurulu toplantılarından çalışanların tatil günlerini bildirme sürecine kadar bir organizasyonun tüm bürokratik süreçlerini yeniden tasarlıyor.

Çalışanların bilgeliklerini ödüllendiren ve iş-yaşam dengesini keyifli bir ahenge taşıyan bu yeni yaklaşım, kuralsız ve başarılı bir girişim olmanın sırlarını veriyor.

Böylesi büyük bir hedefe ulaşmak için ise büyük sorular sormak gerekiyor; Semler, etkileyici konuşmasına hayatın ve işin gerçekte ne olduğunu irdeleyerek başlıyor…

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close