Dünyanın en popüler sanal gerçeklik başlığı Rift’in üreticisi Oculus’u satın alarak içerik teknolojilerine 2 milyar dolar yatırım yapan Facebook, sonrasında geliştirdiği 360 derece çekim yapan kamerası ile bu alandaki eforlarına devam etmişti.

Gerçekçi 3B seslerin sanal gerçeklik deneyimini ne denli iyileştirebileceğini fark eden Facebook, sanal gerçeklik ve oyunlar için ses teknolojileri geliştiren Two Big Ears’ı satın aldı.

Anlaşmanın finansal detayları açıklanmazken, Two Big Ears teknolojisi Facebook 360 Spatial Workshop üzerinden ücretsiz sunulacak.

2013 yılında Abesh Thakur ve Varun Nair tarafından kurulan İskoçyalı girişimin geliştirdiği 3Dception teknolojisinin sesin 3B mekanlarda izleyiciyle nasıl etkileşime geçtiğine odaklanıyor. Eğer yakınınızda bir kulaklık varsa, Two Big Ears’ın başarılı teknolojisinin neye benzediğini aşağıdaki videodan duyabilirsiniz:

Two Big Ears’ın sağladığı çok gerçekçi 3B sesler Facebook videoları ve Oculus platformu için çok büyük bir kazanım. Gear VR ve Rift tarafından kullanılacak teknoloji, ayrıca Facebook tarafından geliştiricilere ücretsiz olarak sunulacak.

Geliştiricilerin aklındaki yegane endişe Two Big Ears teknolojisinin yalnızca Rift ve Gear VR ile kısıtlı bırakılma ihtimali. Bu endişeyi fark eden girişim, platform ve cihaz bağımsız olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close