Drone’lar artık regülasyonlara tâbi tutuluyor ve ABD tüm drone’ların kayıt ettirilerek yasal uçuş izni almasını zorunlu tutuyor. Belirsizlik ortamının giderilmesiyle kişisel insansız hava araçlarının kullanımında büyük bir artış yaşanması bekleniyor. Bunu öngören bir girişimci, ABD’de dünyanın ilk ticari drone havalimanını kuruyor.

Las Vegas’ta gerçekleştirilen CES 2016 tüketici elektroniği fuarında tanıtılan havalimanı Nevada merkezli Aerodrome girişiminin bir projesi ve aynı zamanda drone uçuşları için bir eğitim alanı olarak kullanılacak.

drone-limani

Aerodrome, kurmak istediği ticari drone havalimanı için ABD Federal Havacılık Kurulu’na (FAA) resmi başvuruda bulundu ve gelecek yanıtı bekliyor.

ABD’nin birçok şehrinde drone uçuşları için eğitimler veren Aerodrome, müşterilerinin hobi amaçlı pilotlardan kamu çalışanlarına kadar geniş bir yelpazede olduğunu belirtiyor.

FAA onayının ardından üç yılda bitirilmesi planlanan havalimanının inşa çalışmaları 5 dönümlük bir arazide başladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close