Butik Deneyimler, en büyük girişimcilik etkinliklerinden WebSummit’e kabul edildi. Girişim, Türkiye’nin güzelliklerini küresel pazarlarda da tanıtabilmek için önemli bir adım atmış oldu.

Bloomberg tarafından Girişimciliğin Davos’u olarak nitelenen WebSummit, 7-10 Kasım tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılacak.

50.000’den fazla katılımcı, 7.000’den fazla CEO, 15.000’den fazla şirketin yer aldığı dev organizasyon’da 150’den fazla ülke temsil ediliyor.

Türkiye’yi turizm alanında Butik Deneyimler (Boutique Experiences) olarak temsil etmek üzere hazırlandıklarını belirten Ersan Bilik, “Böyle önemli global organizasyonlarda mutlaka yer almamız lazım. Özellikle global arenada, hele ki Dijital Dönüşümün hayatımızı ve geleceğimizi  şekillendirdiği bilgi çağında, hem ülkemizin tanıtımını dijital kanallardan yapmak, hem de Butik Deneyimler’in teknolojisini global pazarlara da ihraç etmek üzere bu etkinliğe katılıyoruz,” dedi.

Global pazarlara girmeyi hedeflediklerinden ve geliştirdikleri bulut tabanlı büyük veri işleme altyapısından ve mobil-ticaret teknolojisini kullanan Butik Deneyimler uygulamasının hızlıca her dile, her kültüre ve her yeni mobil ticaret senaryosuna uyarlanabildiğinden bahseden Ersan Bilik, yatırımcıların global ölçekte deneyim pazaryeri platformu olarak Butik Deneyimler altyapısını seçtikleri taktirde hedefledikleri ülkede kolayca ölçeklenebileceklerini ve hızlı büyümeyi birlikte yönetebileceklerini kaydetti.

Uzakrota Summit’e katıldıklarını ve burada ürünümüzü deneyimlemek isteyen herkesi Butik Deneyimler standına beklediklerini belirten Ersan Bilik, lansman ile birlikte Google ve App Store’dan uygulamanın indirilebileceğini söyledi.

“Bu süreç içinde doğru teknoloji ve doğru ürünü harmanlamak için ince eleyip sık dokuduk. Önemli olan ürünün kullanıcı deneyimini ve süreçleri doğru kurgulamak, internet ölçeğinde kullanıcıyı mutlu etmek,” dedi.

“Biz insanlara onları mutlu eden deneyimler yaşatmak istiyoruz,” diyen Ersan Bilik, “günümüzün romantik tüketicisi artık basmakalıp hizmetler istemiyor – sağladığınız hizmetlerin otantik olması çok önemli. Bu bağlamda Butik Deneyimler daha önce hiç duymadığınız ve bilmediğiniz ancak gördüğünüz zaman etkilendiğiniz ve tadına varmak istediğiniz deneyimleri, o deneyimleri bizatihi yaşamış güvenilir uzmanlar aracılığı ile hızlıca edinebileceğiniz bir platform olacak,” dedi.

Önümüzdeki ay Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak Slush! etkinliğine de katılacaklarını söyleyen Ersan Bilik, “Global oyuncular ile aynı bağlamda olduğumuzu görmek bize umut veriyor – gerçekten Türkiye’de de doğru takımı kurduğumuz zaman tanıştığımız Silikon Vadisi ekipleri ile nitelik olarak herhangi bir farkımız olmadığını düşünüyorum; dolayısı ile içinden çıktığımız İTÜ Çekirdek gibi nitelikli girişimci yetiştiren hızlandırıcı programların ne kadar önem arz ettiğini tekrar idrak ediyorum,” dedi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close