Big Bang 2016 12 Kasım akşamı efsanevi bir final ile sona erdi. Onlarca girişim 5 milyon TL’lik ödül havuzundan paylarını aldı, kimileri açık ve kapalı ofis kullanım hakkına erişirkeni kimileri de ITU GATE programı ile ABD’ye gitme şansını yakaladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ni dolduran 2 bini aşkın kişiden oluşan kalabalığın yanı sıra, on binlerce takipçi de Big Bang 2016 finalini  Facebook’tan canlı olarak takip etti.

Finalist girişimlerin yanı sıra yarı finalistler de yatırımlar ile ödüllere layık görülürken; herkesin kazandığı gecede en fazla ödülü toplayarak Big Bang 2016’nın resmi kazananları ise Mikro-P (175.000 TL), NextHorizons (175.000 TL) ve Teleporter (170.000 TL) oldu.

Kazanan girişimlerin kurucuları ile sahneden indikleri gibi konuştuk ve heyecanlarına ortak olduk. Siz de Big Bang’i kazanmanın nasıl bir his olduğunu görmek ister misiniz?

Yazılım tecrübesi olmayanların bile kolayca programlayabileceği, üzerinde birçok sensör ve donanım bulunan bir koloni robot platformu olan Mikro-P’u geliştiren Gürkan ve Gözde; topladıkları birçok ödülün yanı sıra İstanbul Sanayi Odası tarafından Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’ne layık görüldüler.

Elektronik ve yazılım öğrenmek, proje geliştirmek ve araştırmalar için kullanılabilen robotlar için Arıkovanı’nda kitlesel fonlama kampanyası başlattıklarında Turkcell’den 50.000 TL destek alacaklar.


Kullanıcıların etkinlikleri oradaymış gibi deneyimleyebilmesini ve oradakiler ile iletişim kurabilmesini sağlayan sanal gerçeklik canlı yayın sistemi geliştiren Teleporter’ın kurucusu Aslan ve Dilara, 170.000 TL’nin yanı sıra ITU GATE programı ile işlerini ABD’ye taşıma şansı da kazandılar. Öte yandan, ekip çalışmalarına İTÜ Çekirdek’teki yeni kapalı ofislerinde devam edecek.


Askeri ve sivil sektörlerde yangın söndürme, şüpheli cisimlere müdahale, el yapımı patlayıcı tarama, seyir ve keşif gibi çözümler sunabilen robot platformu geliştiren Davut ve Güntaç, geceden 175.000 TL yatırım ile ayrıldı. NextHorizons ekibi robotları üzerinde çalışmaya İTÜ Çekirdek’teki yeni kapalı ofislerinde devam edecek.


big-bang-top-20-2016

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close