Attığı yenilikçi adımlarla sürekli adından söz ettirmeyi başaran e-ticaret devi Amazon, BuKoli’nin anlık versiyonunu ABD’de devreye sokuyor. 

Son dönemde sadece bir e-ticaret devi olmakla kalmayan, aynı zamanda farklı müşteri kanalları üzerine de ciddi yatırımlar yapan Amazon yine yeni bir modeli devreye alıyor. Daha önce çalışansız perakende mağazaları açan, paket yemek servisi işine giren, Echo ve tek tuşla sipariş gibi modelleri hayata geçiren Amazon, şimdi de anlık  ‘kutudan teslim al’ modelini hayata geçiriyor.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan öğrenciler için kurulan “Prime Student” modeli için geliştirilmiş olan Instant Pick-up uygulaması, Los Angeles, Atlanta, Berkeley, Colombus, Ohio ve College Park’taki kampüslerde kullanılabiliyor. Bu sistemle öğrenciler internetten sipariş ettikleri ürünleri, kampüslerinin yakınlarındaki Instant Pickup noktalarından teslim alabiliyor.

Instant Pickup’ın kullanımı oldukça basit. Mobilden sipariş verip ödemeyi kredi kartıyla yapmak bu hizmeti kullanmak için yeterli oluyor. Sipariş sisteme iletildikten sonra Instant Pickup çalışanı siparişi hazırlıyor ve alıcı için özel olarak tahsis edilen bölmelere yerleştiriyor. Bu uygulama ile Amazon Echo, atıştırmalık, içecek ve şarj cihazları gibi ürünler satın alınabiliyor. Sistemi benzerlerinden farklı kılan yani ise siparişlerin 2 dakika gibi bir sürede teslim edilebiliyor olması. Amazon, mevcut olarak bir ‘kutu teslimat’ modeline sahip. Fakat yeni modelde teslimat süreleri oldukça kısalıyor. Böylece gerektiğinde acil ihtiyaçlar da bu sistemle tedarik edilebiliyor.

Amazon’un öğrencileri hedef alan Instant Pickup’ı şirketin kanallarına bir yenisini daha eklerken aynı zamanda kırtasiye ürünleri sağlayan büyük zincirlerin pazarından pay çalmasını sağlayabilir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close